parallax background

Mindful
coaching

Niet door de waarheid of werkelijkheid van anderen te volgen, maar die van jezelf.


Wil je inzicht krijgen in je eigen waarden, patronen, drijfveren en ambities? Duik de diepte in van je eigen leven, 'mind' en bewustzijn met Mindful Coaching.
Wat er ook gaande is in jouw leven, Mindful Coaching werkt op vele lagen en niveau's van persoonlijke ontwikkeling. Het kan zijn dat dingen niet precies lopen zoals je wilt. Dat er iets aan je knaagt. Dat je alles in handen hebt om gelukkig te zijn, maar toch niet helemaal gelukkig bent. Schuldgevoelens, piekeren, malen, vragen zoals 'is dit het?' kunnen je hersens laten kraken, maar brengen je niet op dat rustpunt, waar vanuit je jezelf ontspannen en geïnspireerd door het leven kunt bewegen.

Met andere woorden, je voelt dat er iets moet veranderen, maar weet niet waar je beginnen moet. Alles loopt op rolletjes, en toch houd je dat lege gevoel. Of je weet exact wat je moet aanpakken in je leven, maar kunt de rust, focus en het vertrouwen niet vinden om het daadwerkelijk tot uitvoer te brengen.

Je kunt Mindful Coaching goed gebruiken als je:

 • zicht wilt krijgen op wensen en verlangens
 • wilt werken aan het realiseren van doelen
 • wilt werken aan de oplossing van een probleem
 • balans zoekt tussen werk en privé
 • manieren zoekt om beter met stress om te gaan
 • op zoek bent naar richting in je leven
 • gedrag wilt veranderen
 • meer inzicht wilt in drijfveren en talenten
 
 

Ons hoofd probeert veel te begrijpen, vast te leggen in concepten. We willen controle en grip. Zelden met het gewenste effect. We kunnen het onverklaarbare niet verklaren, alleen maar ervaren.


Mindfulness
& meditatie

Mindfulness is bewust en zonder oordeel aandacht geven aan wat er is op dit moment. Bij Mindful Coaching kijken we zonder oordeel in het nu. Je wordt gecoacht/begeleid in domeinen van jouw leven waar je vastloopt of waar je juist een doorbraak wilt ervaren. Ondersteund met de meest recente kennis uit de neurowetenschappen en inquiry gesprekstechnieken.

Gaandeweg zal jouw nieuwe kijk op het leven door integratie van mindfulness in jouw dagelijks leven niet alleen jouw perceptie maar ook jouw interpretatie op het leven veranderen. Je leven kan daardoor letterlijk veranderen. Je gaat een balans vinden tussen 'doen' en 'zijn', waardoor je dat wat je van binnen ervaart gaat terugzien in de buitenwereld. Je gaat zien dat de manier waarop je naar de wereld kijkt niet bepaald wordt door hoe die is maar hoe jij er naar kijkt. Dit klinkt mogelijk onwaarschijnlijk als je dit voor de eerste keer hoort, maar toch is het zo. Je gedachten en emoties kleuren letterlijk je wereld. Mindfulness brengt je in het hier en nu en maakt je hier bewust van.Makkelijker gezegd dan gedaan: in het hier en nu zijn. Want hoe train je een brein die al decennia lang zijn gang heeft kunnen gaan met denken, piekeren, malen en nog eens denken. En dit zo in het oneindigende. Helaas bestaat er geen knopje om onze gedachtes uit te zetten. Net zoals dat je een hond niet binnen 1 dag kunt leren zitten op commando, zo kunnen wij ook niet binnen 1 dag onze voornemen zoals bijvoorbeeld 'aandachtigheid' tot in de perfectie leren beheersen. Afleiding is toch snel om de hoek. Oefening baart kunst. Er zijn meerdere manieren om dit te bereiken. Zo is meditatie wetenschappelijk bewezen erg effectief bij het 'trainen' van ons brein en is daarnaast ontzettend gezond.

Iedereen kan mediteren. Dat is een feit! Toch denken veel mensen niet te kunnen mediteren. Dit heeft alles te maken met verwachtingen over wat het doel van meditatie is. Dit kan in de opstartfase van meditatie helaas in de weg zitten.

Begeleiding bij meditatie kan erg helpen bij de eerste stappen. Naast houding-adviezen, inquiry, en tips, kan ik je ook wegwijs helpen in de verschillende vormen van meditatie als ook meditatie-begeleiding door middel van biofeedback door EEG zodat je door eigen beoefening kunt leren en horen wanneer je meer en minder afgeleid bent.


 
 • - Nelleke
  "
  Twee jaar voelde ik mij machteloos, verdrietig, angstig en onrustig. Tijdens ons gesprek luisterde jij aandachtig en voelde ik mij gehoord. Wij hebben regelmatig gesprekken en in ieder gesprek hoor ik dingen die mij raken. Ook zijn er van mijn kant wel eens vragen. Soms komt er niet direct een antwoord maar stelt Daniel aan mij een vraag waardoor enige tijd later duidelijk wordt wat ik eigenlijk (onbewust) al wist. Het moest even bezinken. Ik vind dit een inspirerende manier om meer zelfinzicht en zelfkennis te krijgen. Ervaringen en belevenissen kan ik met Daniel delen en dat geeft mij een goed gevoel."
  - Nelleke
parallax background

Toe aan verdieping, verandering en transformatie?

 

Met Mindful Coaching in combinatie met begeleiding bij meditatie zal je snel grote stappen voorwaarts maken in 'van verklaren naar ervaren'.


Maak een afspraak